Streekbelang De Belt / Schuinesloot | Sportvereniging VAW
Menu

Sportvereniging VAW

Ontstaan van sportvereniging VAW

Officieel is sportvereniging VAW opgericht op 6 april 1981. Dit is dus al meer dan 30 jaar geleden.
Maar hoe zijn we nu aan de naam VAW (= Van Alles Wat) gekomen.
De meeste mensen in onze regio kennen wel het Stratenvolleybaltoernooi in Slagharen en natuurlijk deden daar ook een heel aantal straten van Schuinesloot aan mee.
Maar zoals het bij vele sporten gaat, doet men mee om te winnen. Dat winnen was vroeger echt wel een strijd tussen Slagharen en Schuinesloot.
Dus om een beetje kans te maken moest er geoefend worden. Het terrein achter basisschool “de Wegwijzer” was daar uitermate geschikt voor.
En zo besloten een aantal mensen wonende aan de Kosseweg om te gaan oefenen achter de school.
Maar met zes man oefenen was natuurlijk te weinig, dus er moesten vanuit Schuinesloot meerdere fanatieke spelers gezocht worden.
Zo’n twee maanden voor het stratenvolleybaltoernooi werd er begonnen met oefenen. Een net werd geleend, de lijnen uitgezet en het veld was klaar.  Een scheidsrechter werd gezocht en gevonden in Arend Klok en spelen maar.
De fluit klonk en de Kosseweg had de eerste opslag. Helaas dit ging mis, nu had het andere team de opslag. Maar hoe heet dit team eigenlijk vroeg Arend zich af.
Schuineslootweg, nee dat gaat niet want er zijn ook andere straten bij betrokken. “Ach”, zei Arend “het is Van Alles Wat”.
De afkorting VAW werd jarenlang gebruikt in het schoolbos als voorbereiding op het stratenvolleybal. Echter het enthousiasme voor het volleybal werd als maar groter. En na een aantal jaren werd er al geoefend in Hoogeveen. Regelmatig deden beide teams mee aan de diverse toernooien welke toentertijd nog georganiseerd werden in de regio.
Na nog wat verder in de tijd te zijn werd “Ons Trefpunt” gebouwd en vervolgens onze sportvereniging VAW opgericht.

Bezoekadres:
‘Ons Trefpunt’
Lage Landweg 2
Schuinesloot

Postadres
t.a.v. Sportvereniging VAW
Schuineslootweg 69
7777 RJ Schuinesloot
info@sportverenigingvaw.nl

Kijk voor meer info op www.sportverenigingvaw.nl