Streekbelang De Belt / Schuinesloot | Informatieavond pleegzorg!
Menu

Informatieavond pleegzorg!

 

 

 

 

 

 

 

Pleegouders gezocht!

Esther Rooseboom van Trias Pleegzorg: “Op dit moment hebben we plekken nodig waar kinderen twee weekenden per maand kunnen logeren. Daarnaast zitten we met een aantal pubers die een stevig gezin nodig hebben’.

Vaak denken mensen dat je als pleegouder iets speciaals moet kunnen. We zoeken juist gewone mensen die zich in willen zetten voor een bijzonder kind. Stabiliteit en veiligheid kunnen bieden en openstaan voor samenwerking. Alleenstaand, getrouwd of samenwonend, (buitenshuis) werkend of thuis, met of zonder eigen kinderen; het kan allemaal. In persoonlijke gesprekken screenen we en kijken we wat elk gezin kan bieden.”


Informatieavond

Tijdens de informatieavond geven pleegzorgbegeleiders  van Trias en Timon informatie over de verschillende vormen van pleegouderschap, het opleidingstraject en de ondersteuning die ze pleeggezinnen bieden. Ervaren pleegouders geven een kijkje in het reilen en zeilen van een pleeggezin. 

Ook in gemeente Hardenberg zijn er kinderen en jongeren die soms tijdelijk en soms voor langere tijd niet meer thuis kunnen wonen. Daarom houdt Trias samen met Timon en WSG op 13 december een vrijblijvende informatieavond over pleegzorg in het gemeentehuis, Stephanuspark 1. Aanvang is om 19:30 en aanmelden kan via voorpleegouders@trias-groep.nl