Streekbelang De Belt / Schuinesloot | Bouw multifunctionele school Schuinesloot van start
Menu

Bouw multifunctionele school Schuinesloot van start

Schuinesloot – Met de onthulling van een bouwbord en het leggen van kleine steentjes is dinsdag bij De Wegwijzer het startsein gegeven voor de bouw van een nieuwe, multifunctionele school.

De eerste steenlegging was een gezamenlijke actie van leerlingen, leraren en de directeur Lidy Tuin van ‘De Wegwijzer’ onder het motto dat iedereen ‘een steentje’ bijdraagt aan de bouw.
De nieuwbouw bestaat uit 2 fasen. In de eerste fase zijn twee kleedkamers geplaatst in het oude aangekochte gedeelte van de kerk. Tevens is daar de multifunctionele ruimte en de gymzaal aangepast en vernieuwd om duurzaam verder te kunnen in de toekomst en het dorp buiten en tijdens de schooltijden de mogelijkheid te bieden om van het hele gebouw gebruik te kunnen maken.
De tweede fase behelst de werkelijke nieuwbouw. Het aangekochte gedeelte wordt dan aangesloten aan een nieuw te bouwen school. Door het weghalen van de oude kleedkamers, ontstaat er een ruimte voor een leerwerkplein en kantoren. Op deze manier kunnen wij de kinderen het onderwijs bieden van de 21e eeuw, meer gepersonaliseerd, meer ontdekkend en voldoende ict mogelijkheden.
‘Want leren zien we breed,” aldus de directrice Lidy Tuin, ‘het is meer dan het vergaren van kennis. Ook het aanleren van vaardigheden die in deze tijd nodig zijn horen daarbij. Hierbij past een manier van onderwijs die de brede ontwikkeling van kinderen stimuleert: samenwerken, creatief zijn, communiceren, presenteren, ondernemen. In dit nieuwe gebouw kan dit allemaal, we kunnen straks beter werken aan het ontwikkelen van de 21e eeuwse vaardigheden van onze leerlingen.
Ons doel is daarbij ook het creëren van een bruisend hart in ons dorp waarin de school het belangrijkste middelpunt is en daarbij openstaat voor buurtbewoners, zowel ’s avonds als overdag. Want ook ’s avonds moet het licht door de vensters schijnen.”

bron: Hardenberg.nu